Ενδιαφέροντα

Οι παραλίες της Κεφαλονιάς αποτελούν από μόνες τους μοναδικά αξιοθέατα. Μη μείνετε μόνο στις πολύ γνωστές παραλίες, του Μύρτου (έχει χαρακτηριστεί ως η ωραιότερη παραλία της Μεσογείου και έχει περιληφθεί στον κατάλογο των ωραιότερων παραλιών του πλανήτη), του Μακρύ Γιαλού ή του Ξι, θα ανακαλύψετε μια άλλη όχι τόσο γνωστή, αλλά εξίσου υπέροχη Κεφαλονιά.

  

KefaloniaMyrtosBeach

Στην Κεφαλονιά θα βρείτε και πολλά σπήλαια, όπως το Λιμνοσπήλαιο της Μελισάνης, ένα ιδιαίτερο γεωλογικό αξιοθέατο και το σπήλαιο της Δρογκαράτης που θα σας εντυπωσιάσει με τον διάκοσμο και την ακουστική του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και άλλα σπήλαια του νησιού, όπως το Αγκαλάκι, το σπήλαιο των Αγίων Θεόδωρων, η Ζερβάτη, το σπήλαιο Σάκκου κ.ά., ενώ οι Καταβόθρες αποτελούν ένα από τα μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα που μπορείτε να θαυμάσετε στις διακοπές σας.

     melissani

Στο ταξίδι σας στη Κεφαλονιά δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε τον Αίνο. Ο Εθνικός δρυμός του Αίνου σε υψόμετρο 1300-1500μ. φιλοξενεί διάφορα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Πιο γνωστό από αυτά, το ελατοδάσος με το ενδημικό είδος ελάτης (μαύρο έλατο) που καλύπτει έκταση σχεδόν 2000 εκταρίων καθώς και τα άγρια άλογα που βρίσκουν καταφύγιο στο δρυμό.

ainos

Τα κάστρα της Κεφαλονιάς, του Αγίου Γεωργίου που υπήρξε και πρωτεύουσα του νησιού και το Κάστρο της Άσσου, θα σας αποκαλύψουν την ιστορία της Ενετοκρατίας. Το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων που αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της νεότερης ιστορίας και η Γέφυρα Δεβοσέτου, η οποία ενώνει τις δύο πλευρές της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου αποτελούν έργα άγγλων κατασκευαστών και χρονολογούνται στις αρχές του 19ου αιώνα.

 
castle saint george

Οι τάφοι των Μαζαρακάτων είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα του νησιού, δείγμα του μεγάλου αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νεκροταφείο της μυκηναϊκής περιόδου που τα ερείπια του μαρτυρούν την εποχή μυκηναϊκού πολιτισμού που άκμαζε σε αυτή την περιοχή, με ασύλητους ορθογώνια σκαμμένους τάφους που βρέθηκαν μαζί με τα αφιερώματα που τους συνόδευαν. Πολλά από τα σπουδαία κτερίσματα βρίσκονται στο αρχαιολογικό μουσείο της Κεφαλονιάς.

  mazarakaton

Στο νησί υπάρχουν δύο μεγάλα μοναστήρια. Το μοναστήρι του Αγ. Ανδρέα Μηλιαπιδιάς, με το βυζαντινό μουσείο και το μοναστήρι του Αγ. Γερασίμου που είναι αφιερωμένο στον προστάτη του νησιού. Στο τελευταίο εκτυλίχθηκε και το γνωστό κωμικό περιστατικό της Μ. Πέμπτης, όπου ο "Κεφαλλονίτικος" μεθυσμένος παπάς, διαβάζοντας με σοφία, έβγαλε τα Ευαγγέλια 13. Και τα υπόλοιπα όμως μοναστήρια της Κεφαλονιάς αξίζουν την επίσκεψη σας, όπως τα Κηπούρια στο Ληξούρι.

  agios gerasimos

Στην πόλη του Αργοστολίου βρίσκονται δύο σημαντικά μουσεία το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό. Στο αρχαιολογικό μουσείο θα δείτε τις απαρχές του πολιτισμού της Κεφαλονιάς και στο λαογραφικό μουσείο θα μπορέσετε να απολαύσετε μοναδικές δημιουργίες της πρόσφατης λαϊκής παράδοσης.

  museum

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να ανακαλύψετε τις ομορφιές του νησιού πέρα από την περιήγηση στα πολλά και εντυπωσιακά αξιοθέατα είναι με καταδύσεις, κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα, θαλάσσιο σκι, θαλάσσιο καγιάκ, jetski και βόλτες με φουσκωτό σκάφος για επισκέπτες με διάθεση ποικιλίας στις διακοπές.
Η ορεινή ποδηλασία και το αλεξίπτωτο πλαγιάς, αποτελούν μερικές από αυτές τις δραστηριότητες όπου μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι θέλουν να εξασκήσουν το αγαπημένο σπορ ή χόμπι τους.
Η ιππασία, προσφέρεται ως δραστηριότητα στην περιοχή του Αίνου, στο Ληξούρι, στη Σάμη, στα Ομαλά και στα Λουρδάτα.
Η σκοποβολή και το κυνήγι κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου ή σε ειδικά διαμορφωμένες «φάρμες» που πληρούν τις νομικές προδιαγραφές είναι εβραίως διαδεδομένες δραστηριότητες.

 
katadyseis

Μπορείτε τέλος να γευτείτε τα παραδοσιακά πιάτα του νησιού σε επιλεγμένα εστιατόρια που μπορούμε να σας υποδείξουμε όπως μπακαλιαρόπιτα και κρεατόπιτα Κεφαλονιάς, αλιάδα, στραπατσάδα, ριγανάδα, σάλτσα λαγός, μπουρμπουρέλια, τσιγαρίδια καθώς και ποικιλία θαλασσινών και άλλων εδεσμάτων. Το νησί είναι γνωστό για τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα όπως ρομπόλα, μάντολες, λάδι, τυρί-φέτα κλπ.

   

 

Εκδηλώσεις

Στην Κεφαλονιά εκδηλώσεις από όλο το φάσμα της τέχνης, του πολιτισμού και του αθλητισμού λαμβάνουν χώρα καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Προσελκύουν δε άτομα κάθε ηλικίας και ιδιοσυγκρασίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Ενδιαφέροντα

Στο νησί μας δεν θα βαρεθείτε ποτέ. Μπορείτε να επισπευτείτε τις πανέμορφες παραλίες, το βουνό, σπήλαια, μουσεία, μνημεία και μοναστήρια και φυσικά να ασχοληθείτε με κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα.
Διαβάστε περισσότερα...

Online

Αναζητήστε την ημερομηνία που θέλετε και κάντε την κράτηση άμεσα.


Αξιολόγηση